İstanbul Bilgi Üniversitesi Yatay ve Dikey Geçiş Proğramları

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yatay ve Dikey Geçiş Proğramları



İstanbul Bilgi Üniversitesi Yatay ve Dikey Geçiş Bilgisi Elde Etmek için tıklayın

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız

Dikey Geçiş

BİLGİ Meslek Yüksekokulu mezunlarının büyük bir bölümü gibi sen de dört yıllık lisans bölümlerine geçerek öğrenimine devam edebilirsin. Bunun için:

ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı’na girmelisin.
Meslek Yüksekokulu mezunu ya da son sınıfı öğrencisiysen bu sınava başvurabilirsin.
Geçiş yapabileceğin dört yıllık lisans bölümlerini ÖSYM’nin ilgili kılavuzunda bulabilirsin.

Ücret Tablosu için tıkla.

DGS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

Dikey Geçiş ile ilgili tüm sorularını 444 0 428 veya info@bilgi.edu.tr’ye iletebilirsin.

Yatay Geçiş


Başvuru için Gerekli Belgeler

2 adet resmi transkript
Disiplin Belgesi
ÖSYS Sonuç Belgesi (Halen kayıtlı olduğu bölümden farkli bölüme müracat edeceklerden LYS sonuç belgesi)
Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
Öğrenci belgesi (Okuduğu üniversitede halen kayıtlı olduğunu gösterdiğine dair)
* Başvurular İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü (ÇSM binası, Z-112) Öğrenci İşleri Ofisi'nde yapılacaktır.

** Online başvuru formunun doldurulması zorunludur.

2015-2016 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuru için gerekli koşullar:

Lisans Programları için Yatay Geçiş Başvuru Koşulları:

Lisans Programlarına başvurmak isteyen öğrenciler sadece Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş yapabilir.

2015-2016 Bahar Dönemi için Yurtdışı ve Kıbrıs Üniversitelerinden lisans programlarına yatay geçiş başvurusu alınmayacaktır.

Önlisans Programları Yatay Geçiş Başvuru Koşulları:

Önlisans Programlarına başvurmak isteyen öğrenciler Merkezi Yerleştirme Puanına göre ya da Başarı koşullarına göre Yatay Geçiş başvurusunda bulunabilir.

Yurtdışı ve Kıbrıs Üniversiteleri Başarı Koşullarına göre ön lisans programlarına başvurabilir.

Dış Yatay Geçiş

Son mevzuat değişiklikleri ile birlikte iki ayrı yöntemle BİLGİ’ye yatay geçiş yapılabilir:

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş

Başarı koşullarına bakılmaksızın, öğrencinin girdiği yıl aldığı puanlara göre değerlendirilen yatay geçiş yöntemidir. Yönetmeliğe göre, Türkiye’deki bir üniversiteye merkezi puanla yerleştirilmiş ve halen kayıtlı olan öğrenciler başvurabilir. Kayıt olduğu yıl alınan merkezi yerleştirme puanları yatay geçiş yapmak istenen programın o yıl gerçekleşen taban puan türüne eşit ya da yüksek olmalıdır. Taban puanı yeterli olan her programa yatay geçiş için başvuru yapmak mümkündür. İngilizce Hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflarda başvuru yapılabilir. Öğrenciler, bu tür yatay geçiş hakkından yalnızca bir kez yararlanabilirler.

Başarı Koşullarına Göre Yatay Geçiş

Başvurular yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerden ve eşdeğer programlara yapılabilir. Başvuracak adayın kayıtlı olduğu okulun YÖK tarafından denkliğinin kabul edilmiş olması gerekir. Başvurular, önlisans öğrencileri için en erken 1. yarı yıl sonunda; lisans öğrencileri için ise 1. yılın sonunda yapılabilir. Öğrencinin ayrılacağı üniversitede sorumlu olduğu tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.40 olması gerekmektedir. İngilizce eğitim veren programlara yapılacak başvurular için adayın ayrıca İngilizce yeterliliğinin olması gerekir.

Başka üniversitelerden alınan dersler, yatay geçiş yapılacak programın bağlı olduğu Fakülte-Yüksekokul-Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu kararına bağlı olarak sayılabilir.

İç Yatay Geçiş

YÖK mevzuatında yapılan son değişikliklerle iç yatay geçiş için iki ayrı yöntem uygulanıyor:

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre İç Yatay Geçiş

Başarı koşullarına ve program eşdeğerliliğine bakılmaksızın, öğrencinin girdiği yıl aldığı puanlara göre yapılan değerlendirmedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne merkezi puanla yerleştirilmiş ve halen kayıtlı olan öğrenciler, merkezi puanlarının yeterli olduğu bir bölüme geçmek için başvuru yapabilirler. Kayıt olduğu yıl alınan merkezi yerleştirme puanları yatay geçiş yapmak istenen programın o yıl gerçekleşen taban puan türüne eşit ya da yüksek olmalıdır. Taban puanı yeterli olan her programa yatay geçiş için başvuru yapmak mümkündür.

Başarı Koşullarına Göre İç Yatay Geçiş

BİLGİ öğrencileri, kayıtlı oldukları programın eşdeğeri olan bölümlere yatay geçiş için başvurabilirler. Öncelikle aldıkları tüm derslerden başarılı olmaları ve en az 2.40 ortalama tutturmuş olmaları gerekir. Bir başka önemli koşul da, öğrencinin kayıt olduğu yıl aldığı merkezi yerleştirme puanının geçmek istediği bölüm açısından yurt içi üniversitelerdeki eşdeğer bölümler için o yıl ÖSYM tarafından ilan edilen en düşük puana eşit ya da yüksek olması gerekir.

İç yatay geçiş başvuruları en erken birinci yarıyılın sonunda, ön lisans öğrencileri için en geç 3.yarıyıl başında, lisans öğrencileri içinse en geç 5.yarıyıl başında yapılabilir. Başvuru tarihleri ve değerlendirme sonuçları Öğrenci İşleri ofislerinden takip edilir.

*** Yatay Geçiş Sistemi ve yeni düzenlemelerle ilgili tüm detayları BİLGİ Tanıtım ve Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Özge Alyu’dan dinleyebilirsiniz.İzlemek için Tıklayınız


Bize Ulaşın
Call Center: 444 0 428

E-posta: info@bilgi.edu.tr

santralistanbul

Eski Silahtarağa Elektrik Santralı
Kazım Karabekir Cad. No: 2/13
34060 Eyüp İstanbul harita

Dolapdere

Hacıahmet Mahallesi
Pir Hüsamettin Sokak No:20
34440 Beyoğlu İstanbul harita

Kuştepe

İnönü Cad. No: 6
Kuştepe 34387
Şişli / İstanbul harita

BİLGİ kampüslerine kolayca ulaşman için şehrin farklı noktalarından gün boyu ücretsiz servislerimiz var. Detaylı bilgi için tıkla.