ÖSYM Giriş Aday İşlemleri Sistemi

ÖSYM Giriş Aday İşlemleri Sistemi



ÖSYM Giriş Aday İşlemleri Sistemi için Tıklayınız

ÖSYM Giriş Nedir, Ne İşe Yarar? ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlara başvuru işlemleri esnasında verilen şifrelerle girilen Aday İşlemleri Sistemine (AİS) girişin ismidir.

ÖSYM Giriş, başvurularda kullanılan ve adayın işine yarayacak birçok işlemi yapmalarını sağlayacak bir internet sayfasıdır. Bu sayfa kişiye özeldir. ÖSYM'ye sınav başvuru yapan adaylara başvuru sırasında AİS şifresi verilir. Geçici olarak verilen bu şifreyi aday en kısa zamanda kalıcı şifre ile değiştirdiği takdirde sınav sürecinde işine yarayabilecek birçok değişikliği yapabildiği gibi gireceği sınav hakkındaki bilgilere de buradan ulaşır.

ÖSYM GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Sınava başvuran öğrencilere sınav bavuru merkezinde verilecek Başvuru Onay Belgesi'nde Geçici Şifresi olacaktır. Aday TC Kimlik numarası ve bu şifre ile https://ais.osym.gov.tr adresine gireceklerdir. İlk başvuruda adaya verilen şifre geçici şifre olduğu için sisteme girişte adaydan şifresini değiştirmesi istenecektir. Şifrenizi oluştururken içerisinde küçük harf, büyük harf, özel simge ve sayı olan 8 ile 14 karakter arasında bir seçim yapmanız zorunludur. Şifrenizi kalıcı hala getirene kadar geçici şifrenizi kimse ile paylaşmayın, kalıcı şifrenizi de sizden başka kimsenin bilmemesi hoş olmayan durumlarla karşılaşmamanızı sağlayacaktır. Arkadaşınızın şifrenizi bilmesinin size ne gibi zarar verebileceğini bilemezsiniz.

ÖSYM GİRİŞ İLE NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Yukarıdaki bilgilerden de öğrendiğiniz gibi sınav giriş yeri isteğinizi, adres bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, askeri okullarına girme isteğinizi sınav başvuru süresi içerisinde başvuru merkezine tekrar gitmeden AİS üzerinden değiştirebilirsiniz. Yapacağınız bu değişikliklerde kullandığınız bilgisayarın İP numarası ÖSYM tarafından kayıt altına alınmaktadır.

AİS'ten yapabileceğiniz diğer önemli bir iş de "Evrak Referans Numarası" almaktır. Herhangi bir sorunda veya sınav sonucu itirazlarınızda ÖSYM'ye dilekçe yazmak istediğinizde ÖSYM yazacağınız dilekçede sizden Evrak Referans Numarası istemektedir. Aday İşlemleri Sisteminde evrak referans numarası butonu bulunmaktadır. İhtiyaç duyduğunuz zaman numarayı buradan edinebilirsiniz.

Bütün adayların işine yarayacak en önemli AİS işlemi sınav giriş yeri belgesinin edinilmesidir. Sınava 15-20 gün kala sınav giriş belgeleriniz Aday İşlemleri Sisteminde sadece sizin bilginize sunulacaktır. Açıklanacak zaman diliminde aday AİS'e girerek sınav giriş belgesini yazıcıdan bastırmaktan sorumludur. Aksi halde sınava giremez.

AİS üzerinde öğrenebileceğiniz diğer bilgiler ise sınav soru kitapçığınızı görmeniz ve girdiğiniz sınavdaki cevap kağıdınızı görmenizi sağlamaktır. Sınav sonrasında ÖSYM bu bilgileri adaylara AİS üzerinden sunmaktadır.

Sanıldığının aksine sınav sonuçları AİS üzerinden duyurulmamaktadır. Fakat bu durum AİS'in aday için önemini azaltmaz.

ÖSYM Ana Sayfasına Ulaşmak için Buraya Tıklayınız